Samenwerking Sportservice
Noord-Holland & Bosan

Sportservice Noord-Holland en Bosan zijn beiden voorstander van het out-of-the-box denken.

Zo heeft Sportservice Noord-Holland de lesmethode Gympedia ontwikkeld voor het bewegingsonderwijs waarin het kind centraal gesteld wordt, zodat alle kinderen de gymles (weer) leuk gaan vinden. Bosan is op haar beurt de innovatieve partner voor haar klanten op het gebied van sportzaalinrichting, zodat sporten synoniem komt te staan voor spel & fun.

Vanuit deze gezamenlijke passie zijn Bosan en Sportservice Noord-Holland een unieke samenwerking aangegaan.

Totaalconcept
gymzaal 21e eeuw

De traditionele gymzaalinrichting is in de gymzaal van de 21e eeuw ingrijpend veranderd, maar ook de sporttoestellen worden attractiever ingezet.

Vanuit nieuwe ideeën en onderwijskundige gedachten heeft een moderne gymzaal voor het bewegingsonderwijs een netto vloeroppervlakte van 336m². Een aantal innovatieve Bosan sporttoestellen maakt deze nieuwe ideeën en onderwijskundige gedachten van Gympedia mogelijk. Kortom, een doordacht totaal concept!

Zowel Sportservice Noord-Holland als Bosan zijn kundig en bereid nieuwe creatieve gedachten uit te werken en te produceren.

Planindeling

Volgens de planindeling van Bosan is het mogelijk, om zonder ruimteverlies, elke gewenste opstellingsvorm in arrangement te realiseren. In de gymzaal van de 21e eeuw is de situering van de unieke elektrische hijsunits in combinatie met een uitdraaibaar elektrisch klimraam wezenlijk anders. Ook de klimtouwinstallatie zijn geplaatst in de lengterichting van de zaal, zodat in de breedte gezwaaid kan worden.

Bouwkundig moeten hiervoor in het bestek voorzieningen als hulpstaal worden meegenomen. Bosan heeft ruime ervaring in het begeleiden van projecten vanaf de bouwplannen. Dankzij onze eigen productie kunnen wij zelfs de bouwkundige voorzieningen, zoals hulpstaal- en tussenconstructies, leveren in iedere gewenste RAL-kleur.

Belijningstekening

Het belijningsplan voor het onderwijs (groene lijnen in de tekening) is zo ontworpen dat der zowel klassikaal, als in twee, drie, vier, vijf of zes vakken gewerkt kan worden. Op elk 1/3-zaaldeel is het mogelijk in de breedte een spel te spelen. Rekening houdend met andere gebruikers, zoals verenigingen, kunnen diverse centercourts door Bosan in het belijningplan worden meegenomen.

Innovatief Klimrek

Kenmerkend in de gymzaal van de 21e eeuw is de situering van de unieke elektrische hijsunits in combinatie met een uitdraaibaar elektrisch klimrek. De draaibare klimrekken van Bosan zijn in alle gebruiksstanden inzetbaar om zodoende klim- en klauteractiviteiten attractiever te maken.

Het draaibare klimrek is bijvoorbeeld in verschillende hellingshoeken te positioneren, maar ook in een hoek van 90 graden. Hierdoor kunt u zowel in de lengte- als in de breedterichting van de gymzaal meerdere bewegingssituaties aanbieden. Daarnaast is het mogelijk om met behulp van het draaibare klimrek een verhoogd vlak op te bouwen.

Meer info draaibare klimrekken

Spelzaal 21e eeuw

Kenmerkend in de gymzaal van de 21e eeuw is de mogelijkheid om op elk 1/3-zaaldeel een spel te spelen. Middels boardingelementen kan de gymzaal eenvoudig opgesplitst worden, zodat er meerdere sporten tegelijkertijd beoefent kunnen worden. Hiermee komt elke leerling in aanraking met andere en nieuwe sporten.

Daarnaast heeft Bosan basketbalinstallatie in haar leveringsprogramma die traploos in hoogte instelbaar zijn op diverse speelstanden. Hierdoor kunnen verschillende doelgroepen (bewegingsonderwijs, maar ook basketbalvereniging) een succeservaring beleven. Dit komt de multifunctionaliteit van de gymzaal alleen maar ten goede.

Inventarislijst

Bosan heeft een unieke samenwerking met Sportservice Noord-Holland. Wij kunnen u al het vaste en verplaatsbare sportmateriaal leveren. Via onze webshop kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

VRAAG OFFERTE AAN

Contactgegevens Sportservice

Specialisten van Sportservice Noord-Holland kunnen op diverse manieren adviseren. Al jaren ondersteunen zij beleidsambtenaren van gemeenten, architecten, bouwkundig medewerkers van schoolbesturen en andere adviesbureaus bij diverse vraagstukken. Zij kunnen u onder andere adviseren over:

  • Bewegingsonderwijs op school waarbij handvatten gegeven worden voor kwaliteitsverbetering
  • Motorisch Remedial Teaching op school.
  • Bewegingsonderwijs binnen gemeenten met behulp van de quickscan
Gympedia is een product van Sportservice.
Wilt u weten wat Sportservice Noord-Holland nog meer doet?

ga naar website Gympedia

Gympedia

Gympedia is de lesmethode ontwikkeld voor het bewegingsonderwijs waarbij het kind weer centraal staat, zodat alle kinderen de gymles (weer) leuk gaan vinden! Wij delen de visie van Gympedia en zijn voor onze klanten de innovatieve partner op het gebied van sportzaalinrichting, zodat sporten synoniem komt te staan voor spel & fun. Vanuit deze gezamenlijke passie zijn Bosan en Sportservice Noord-Holland een unieke samenwerking aangegaan