MVO

"Wij dragen zorg voor de wereld om ons heen"

Bosan wil voor haar relaties een duurzaamheidpartner zijn. Wij vinden het belangrijk om proactief maatregelen te nemen om de milieueffecten van de sportzaalinrichting in alle stadia van hun levenscyclus te beperken.Daarom maken wij gebruik van duurzame mogelijkheden tijdens de ontwikkeling, de productie, het gebruik en de uiteindelijke afdanking ervan. Deze bedrijfsfilosofie bleef niet onopgemerkt. In 2014 heeft Bosan in het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland de gymzalen volledig mogen inrichten. Kortom, van Bosan mag u meer verwachten!

We hechten veel waarde aan een duurzaam en milieuvriendelijk productieproces en stellen hoge eisen aan onze toeleveranciers en de herkomst van onze materialen. In de visie van Bosan gaat duurzaamheid verder dan het gebruik van duurzaam hout of gerecyclede materialen. Wij hebben het gehele bedrijfsproces, van advies & ontwerp tot productie & logistiek, in eigen beheer. Om onze CO2-voetafdruk tot een minimum te beperken produceren wij niet in landen heel ver weg. Maar gewoon heel dichtbij. In Twente.

Al tijdens de ontwikkeling van onze sporttoestellen en installaties wordt rekening gehouden met een zo laag mogelijk materiaalverbruik. Door middel van slimme en innovatieve constructies en productieprocessen besparen wij op het gebruik van grondstoffen, energie en verwerking van afvalstoffen. Door efficiënte en slimme ontwerpen te combineren met hoogwaardige materialen, ontstaan producten van hoge kwaliteit met een duurzaam karakter. En om de kwaliteit van Bosan en het milieubewustzijn in alle facetten te waarborgen, investeren wij continue in de kennis van onze al onze medewerkers.

Bij renovatie van accommodaties bekijken wij eerst of materialen, toestellen en installaties hergebruikt kunnen worden. Door kleine aanpassingen zorgen wij ervoor dat bestaande materialen weer optimaal ingezet kunnen worden. Hierdoor wordt de levensduur aanzienlijk verlengd, het milieu minder belast en bespaart u op de kosten. Ook het transport voeren wij geheel uit in eigen beheer. Enerzijds doen we dit om onze klanten beter te bedienen en om veel efficiënter te werken. Anderzijds om te besparen op verpakkingsmaterialen en zodoende het milieu te ontlasten.

En mochten de materialen niet meer kunnen worden ingezet voor het huidige bewegingsonderwijs dan renoveren wij deze kosteloos voor projecten in derde wereld landen. Wij zorgen ervoor dat deze installaties weer veilig gebruikt kunnen worden en stellen deze kosteloos ter beschikbaar aan diverse hulporganisaties.