BOSAN &
Canisius College

De bewegingscultuur wordt steeds diverser. Men is steeds vaker op zoek naar een gaaf gevoel van spannend en extreem. Om hierop in te spelen heeft Bosan de multifunctioneel inzetbare wandtrampoline ontwikkeld. Deze is zowel horizontaal als diagonaal inzetbaar. Juist hierdoor is de trampoline uitermate geschikt voor freerunnen, parkour, als onderdeel van een bewegingscircuit en natuurlijk om op te springen.

Kortom, de gymzaal van het Canisius College, locatie de Goffert, in Nijmegen is weer up to date dankzij de innovatieve wandtrampoline Jump EnJoy!

BOSAN &
Canisius College

Deze innovatieve elektrisch bedienbare wandtrampoline is multifunctioneel inzetbaar. Zeer geschikt voor in de gymles. Spel, fun, gebruiksgemak, arbo-technisch verantwoord en ruimtebesparend zijn de kernwoorden van deze grote trampoline.

Deze wandtrampoline hoeft niet uit de berging gehaald te worden en het in gebruik nemen is met één druk te realiseren. In combinatie met de basis sportinventaris kunt u vervolgens eenvoudig een freerunning en freestyle parcours opzetten.

Lees meer over deze Jump EnJoy!

BOSAN &
HAN NIJMEGEN

GYMZALEN IN DUURZAAMSTE ONDERWIJSGEBOUW VAN NEDERLAND
Mei 2014 is de Nijmeegse nieuwbouw voor de Faculteit Educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in gebruik genomen en is gebouw I/O het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland geworden.

Het duurzaamheidsaspect is zelfs doorgevoerd in de gymzalen van de PABO en de GGM. Wilt u weten hoe? Upload dan hier het artikel wat in juli 2014 gepubliceerd is in het vakblad Onderwijs & Bouw.

Upload de volledige publicatie.

BOSAN &
HAN Nijmegen

AKOESTISCHE WANDBEKLEDING
Duurzaamheid is zelfs op de akoestiek doorgevoerd zodat het prettig sporten is. De gymzalen zijn voorzien van wandbekleding, waardoor het niet alleen akoestisch maar ook esthetisch is. De wandbekleding is bovendien schokabsorberend waardoor het veiliger sporten is. De stoffering van de wandpanelen loopt door om de hoeken. Dit heeft als voordeel dat de randafwerking niet zichtbaar is. Hierdoor is het risico van loslaten (door vandalisme) gering.

Wilt u meer weten over wandbekleding?
Klik dan op onderstaande link.

INFO WANDBEKLEDING

BOSAN &
HAN Nijmegen

DEKSELS GRONDBUSSEN AKOESTISCH ONTKOPPELD
Doordat de grondbussen in de constructievloer zijn meegenomen, kunnen de krachten goed worden opgenomen en zijn de spelnetten goed op te spannen. De basisring, stelring en deksel van de grondbus zijn opgenomen in een stalen plaat die constructief verbonden is met de dek- en sportvloer. Hierdoor ontstaat een volledige akoestische ontkoppeling tussen dekvloer en constructievloer.

BOSAN &
HAN Nijmegen

ELEKTRISCH VERROLBARE WERKBALK
De gymzaal biedt multifunctionele oplossingen. Zo is het met de elektrisch verrolbare werkbalk mogelijk om op elke gewenste plek in de gymzaal combinaties met andere toestellen te maken.
Wilt u meer weten over werkbalken? Klik dan op onderstaande link.

INFO WERKBALKEN

BOSAN &
HAN Nijmegen

NAAR VOLLE TEVREDENHEID INGERICHT
“Wij hebben de gesprekken met de verkoopadviseur van Bosan als zeer positief ervaren” vertelt Zeno Swijtink docent aan de PABO in SportProf, het magazine voor de sportprofessional wat in juli 2014 is verschenen. “Al onze wensen, eisen en mogelijkheden zijn uitgebreid doorgesproken. Bosan is een innovatief bedrijf dat doordachte producten levert. Het oplossingsgericht meedenken en het goede advies dat we van hen hebben gekregen, heeft de doorslag gegeven om Bosan de opdracht te gunnen”.

Lees het artikel in SportProf

BOSAN &
CHASSÉKERK TE AMSTERDAM

In opdracht van de gemeente Amsterdam, stadsdeel West is de Chassékerk aan de Chasséstraat verbouwd tot een danscentrum. In het karakteristieke gebouw is ook een hotel en een caférestaurant gerealiseerd.

Op de tweede verdieping is de gymzaal voor scholen in de buurt gerealiseerd. Via een aanbestedingsprocedure heeft Bosan dit maatwerkproject gewonnen.

MAATWERK

Helemaal in de nok van de kerk is de gymzaal gerealiseerd. Vanwege het bijzondere gebouw was maatwerk een vereiste. Dankzij onze volledig eigen productie is dit geen probleem.

Wij zijn in staat om snel een voorziening, aansluiting of overbrugging perfect en op esthetische wijze te integreren in elke sportaccommodatie. Dus ook in een voormalig kerkgebouw.

HIJSUNITS

Wij ontwerpen en produceren multifunctionele sporttoestellen. Met de elektrische ringenhijssystemen kunt u zwaaien, maar u kunt er ook diverse attributen of toestellen mee hijsen.

KLIMTOUW-
INSTALLATIE


In de gebruiksvriendelijke en multifunctionele klimtouwinstallatie kunnen verschillende attributen zoals klimtouwen, knopentouwen en touwladders worden opgehangen. De unieke constructie maakt het vastlopen van de loopwagens in de rails onmogelijk. Dankzij het soepele bedieningskoord is de klimtouwinstallatie erg licht in gebruik. Bovendien kan er met ons ingenieuze blokkeringssysteem gevarieerd worden in het aantal te gebruiken klimtouwen.

Wilt u meer weten over onze klimtouwinstallaties?
Neem dan contact met ons op.

Stuur ons een e-mail

KLIMREK
UPSIDE DOWN


Door middel van een elektromotor met mechanische en thermische beveiliging is dit klimrek traploos verstelbaar en in elke horizontale en verticale stand te gebruiken. Zo kunnen er zowel in de lengte- als in de breedterichting van de zaal meerdere bewegingssituaties aangeboden worden.

Op de foto ziet u dat er met behulp van het klimrek een verhoogd vlak is gemaakt voor trampoline springen (rechts) en dat survival in de gymles ook mogelijk is met dit klimrek (links). Kortom, met dit draaibare elektrische klimrek zijn de mogelijkheden eindeloos: UpSide Down!

Bekijk meer mogelijkheden

Mogen wij ook uw partner zijn?

Benieuwd naar wat wij ook voor uw nieuwbouw- of renovatieproject kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend doordacht advies, afgestemd op uw sportaccommodatie. Wij zijn graag ook uw partner in sportzaalinrichting.


Bel ons op 053 - 57 23 115


Stuur ons een e-mail

BOSAN &
Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden

Voor Stichting Christelijk Onderwijs Haaglanden (SCOH) is Bosan betrokken geweest bij de nieuwbouwprojecten in en rond den Haag. Zo hebben wij onder andere voor de Koetsveldschool, een school voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften, de gymzaal ingericht. Speciaal aan dit project was het ontwerp van een klimrek dat tot een podium om te bouwen is.

Bosan & SCOH
Certificering Sportactieve School

De Koetsveldschool heeft van de KVLO en het NOC*NSF in 2010-2011 de certificering ‘Sportactieve School’ ontvangen. De certificering wordt pas toegekend als de school voldoet aan allerlei eisen op het gebied van sport.

Meer informatie

Gymzaal