Bosan & Sportcampus Zuiderpark

Op initiatief van de gemeente Den Haag en de Haagse Hogeschool wordt er in het Zuiderpark een uniek sportcomplex van ruim 30.000m2 gerealiseerd. Op de campus kunnen zowel topsporters als amateurs terecht.
In het gunningcriterium EMVI waren de subgunningscriteria functionaliteit, gebruiksgemak, arbo-aspecten, aansluiting op de moderne bewegingscultuur, robuustheid en kwaliteitsniveau opgenomen. Een team van deskundigen heeft alle inschrijvingen beoordeeld en aan Bosan de opdracht voor de sporttechnische inrichting van Sportcampus Zuiderpark gegund. Een project met een hoog ambitieniveau.

Animatiefilm Zuiderpark

Volg de bouw van Sportcampus Zuiderpark

De contouren van Sportcampus Zuiderpark worden zichtbaar. Op deze pagina kunt u zien hoe de bouw gevorderd is tot en met augustus 2015.

Video bouw Zuiderpark

BOSAN & IISPA

De gemeente Almelo heeft in samenwerking met architecten Koppert & Koenis uit IJsselstein en bouwcombinatie Löwik/Hegeman uit Almelo dit topsportcentrum voor Twente gebouwd. Het Internationaal Indoor Sportcentrum Almelo (IISPA) is volledig door Bosan ingericht.

Als integraal denkende adviseur waren wij aanwezig bij bouwvergaderingen en hebben wij het traject van A tot Z begeleid.. Naast de gebruikelijke planindeling hebben wij ook de vloerentekening met ankerplan gemaakt. Voor de plafondinstallaties hebben wij het hulpstaal uitgewerkt en geleverd. In een heel vroeg stadium zijn hiervoor in de ruwbouw de bevestigingsmaterialen in de kanaalplaat aangebracht. Hierdoor was er geen bouwkundig hulpstaal nodig en hoefde de aannemer geen voorzieningen te treffen.

BOSAN & IISPA
FAG Turnhal

Een turnhal van 578m2 ten behoeve van de plaatselijke en regionale turnverenigingen. Deze hal bezit vaste toestellen en is specifiek voor de turnsport ingericht. Zo beschikt deze turnhal over een valkuil voor een sprongbaan, airtrack, tumblingbaan, trampoline en dubbel trampoline, rekstok, ringen en een damesbrug. Verder heeft de hal een vrije oefeningsvloer, 3 evenwichtsbalken en de overige wedstrijdonderdelen voor het dames- en herenturnen.

Ga naar IIspa FAG Turnhal.

BOSAN & IISPA
Topturnhal TON

Deze topturnhal van 1.105m2 heeft een dubbele toestel opstelling. In de hal vindt u 6 damesbruggen, 7 evenwichtsbalken, een vrije oefeningsvloer, een tumble track met open landingskuil en een tumbling en 2 sprongbanen op een gesloten landingskuil, veel trampolinesituaties voor gesloten landingskuilen en diverse saltogordel installaties. Mede dankzij de hoogstaande technische ontwikkelingen en de kwaliteit die Bosan levert heeft Wyomi Masela van TON zich weten te plaatsen als deelneemster van de Olympische Spelen 2012 in Londen.

Ga naar Topturnhal TON.

BOSAN & IISPA
Breedesporthal

Deze breedtesporthal bestaat uit 3 zaaldelen en heeft een oppervlak van 1.347m2. Deze hal wordt gebruikt door de sportverenigingen en het bewegingsonderwijs. In samenwerking met de aannemer hebben wij de sporttechnische voorzieningen zo in de bouwkundige situatie gepositioneerd dat deze weggewerkt zijn in de voorzetwanden. Deze styling is ook doorgezet in de deuren van het klimrek en in de nisdeuren. Al met al een architectonisch en esthetisch prachtig geheel.

Video Klimrek Up Side Down bij IIspa

BOSAN & IISPA
Topsporthal

Deze topsporthal is 9 meter hoog en heeft een oppervlak van 1.480m2 en is geschikt voor volleybal, basketbal, handbal en judo. In deze hal worden topwedstrijden, toernooien en kampioenschappen gespeeld. Dankzij meerdere mobiele uitschuifbare tribunes kunnen er 1.500 mensen kijken naar de wedstrijden. Wij hebben de sportinstallaties zo gepositioneerd dat er meerdere toernooien tegelijkertijd gespeeld kunnen worden.

BOSAN & IISPA
Sportzaalbeheer

Wij voeren bij de IISPA de jaarlijkse veiligheidsinspectie uit. Hierbij gaan onze inspecteurs zeer zorgvuldig te werk conform de Europese normen, wet- en regelgeving en conform de voor het sporttoestel/-installatie geldende normen.

Gelijktijdig voeren wij regulier onderhoud en reparaties uit. Op deze manier kan de tijd zo efficiënt mogelijk worden besteed om lesuitval tot een minimum te beperken. Doordat wij het gehele productieproces in eigen beheer hebben, kunnen wij ook (deel) reparaties uitvoeren.

Onze veiligheidsinspecties gecombineerd met onze unieke productiefaciliteit maakt het mogelijk dat sportmaterialen jarenlang meegaan.

BOSAN &
Sportcentrum Ookmeer

In opdracht van de gemeente Amsterdam heeft OeverZaaijer architectuur en stede­­bouw het ontwerp gemaakt, waarna AGS architecten de verdere detailleringen heeft ingevuld. Vervolgens is het complex gebouwd door de combinatie Aannemingsbedrijf K. Dekker en De Geus Bouw. Bosan heeft het complex volledig ingericht met sportinstallaties. In 2011 is het topsportcentrum Ookmeer gerealiseerd.

Het sportcentrum huisvest een sporthal, een indoor atletiekbaan en een turnhal. De faciliteiten zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan de normen voor het beoefenen van topsport. De hoofdhuurder van het complex is de Academie voor Lichamelijke Opvoeding Amsterdam (ALO).

Bosan & Ookmeer
Sporthal

De sporthal (28 x 48 meter en 9 meter hoog) is een multifunctionele zaal geschikt voor volleybal, basketbal, handbal, zaalvoetbal en korfbal. Met een centrecourt voor basketbal en volleybal voldoet de hal aan de wedstrijdeisen voor een interland. Middels een scheidingswand bestaat de mogelijkheid de hal op te delen.

Bosan & Ookmeer
Training- en Topturnhal

Bosan heeft de enorme turnhal van 1650m2 ingericht om onder meer op topniveau te kunnen turnen. In deze turnhal vindt u de eerste hydraulisch verstelbare valkuil van Nederland. Naast de twee vrije oefeningsvloeren beschikt de hal ook over 7 evenwichtsbalken, 4 heren bruggen, een glasfiber tumblingbaan, 4 damesbruggen, 2 sprongbanen met springtoestel, veel trampolinesituaties en vanggordel installaties. Tevens zijn er toestellen aanwezig om het heren- en dames turnen voor verenigingen en scholen optimaal aan te kunnen bieden.

Zowel de ALO als de turnvereniging Turnz maakt gebruik van deze accommodatie, waardoor er sprake is van een zeer hoge en intensieve gebruiksintensiteit.

Bosan & Ookmeer
Indoor Atletiekhal

In een rechthoekige ruimte van 1225m2 is plek voor atletiek. In deze ruimte vindt u de zeslaans 60 meter lange (horde)tartanbaan.

Bosan heeft voor deze hal een unieke trainingssituatie gecreeerd met twee afzonderlijke werp-/vangnetten zodat kogelstoten en discuswerpen ook mogelijk is.

BOSAN & OOKMEER
Sportzaalbeheer

Zowel de ALO als de turnvereniging Turnz maakt gebruik van deze sportaccommodatie, waardoor er sprake is van een zeer hoge en intensieve gebruiksintensiteit.

Middels een all-in servicecontract ontzorgen wij de opdrachtgever ten aanzien van alle reparaties, vervangingen, services en onderhoud voor een vast bedrag per jaar. Hiermee is een optimale kwaliteit gewaarborgd conform de Europese normen, wet- en regelgeving en conform de voor het sporttoestel/-installatie geldende normen.

BOSAN & USC
Sportcentrum Universum

Het Universitair Sport Centrum Amsterdam biedt een ruime keuze aan sportactiviteiten. In eerste instantie voor studenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.

Het USC telt 6 vestigingen. De hoofdvestiging, sportcentrum Universum, ligt in het Science Park in Amsterdam Oost en telt ruim 9.500 m² en meerdere zalen voor een veelheid aan activiteiten.

Bosan heeft de sporttechnische inrichting van A tot Z verzorgd: ontwerp, advies, levering, inrichting, montage, inspectie en onderhoud.

BOSAN & USC
Sportcentrum Universum

Op de verdieping bevindt zich deze sporthal met een 9 meter obstakelvrije hoogte en een oppervlak van 1.352m2.

Al het bouwkundige hulpstaal is weggewerkt in de wanden. Bosan heeft de overbrugging van dit bouwkundige hulpstaal geheel verzorgd. De sportinstallaties zijn rechtstreeks middels bussen door ons op de achterconstructie gemonteerd.

Deze hal met de obstakelvrije hoogte van 9 meter is ingericht met sportinstallaties- en toestellen voor de topsport en breedtesport.

BOSAN & USC
Sportcentrum Universum

Deze sporthal met een obstakelvrije hoogte van 7 meter heeft een oppervlak van 1.234m2.

Naast een driedeling is deze sporthal zelfs over de volledige breedte van de sporthal in twee delen op te delen. Hiervoor heeft Bosan een scheidingsnet gemaakt dat obstakelvrij op 7 meter is op te bergen.

In de houten vloer zijn de elektrisch ophijsbare handbaldoelen middels een snelsluiting vast te klikken. Dit systeem is dermate beveiligd dat bij verkeerd gebruik de houten vloer niet beschadigd wordt.

BOSAN & USC
Sportcentrum Universum

Deze sportzaal heeft een unieke obstakelvrije hoogte van 8.5 meter. De elektrisch verrolbare werkbalk is door ons geplaatst met een zwaaihoogte van 5.5 meter.

Daarnaast hebben wij een boksinstallatie vervaardigd die bestaat uit zeer veel bokszakken. Elke bokszak wordt aangestuurd door een onafhankelijke elektrische unit. Deze bokszakken zijn daarom per stuk, maar ook in voorafgeprogrameerde groepen te bedienen. Kortom de docent is heel flexibel in zijn/haar keuze voor de te gebruiken bokszakken. Dankzij de hoogte van de zaal hebben wij bovendien een opbergsysteem kunnen plaatsen, waardoor alle bokszakken mét een druk op de knop tegelijk worden opgeborgen onder het plafond.

BOSAN & USC
Sportcentrum Universum

Alle danszalen zijn voorzien van spiegelwanden met elektrisch ophijsbare afscherming. Deze afscherming is zelfs door ons voorzien in een verschillend kleurpatroon conform datgene wat de architect had voorgeschreven. Deze danszalen worden voor dans, ballet en judo gebruikt.

BOSAN & USC
Sportcentrum Universum

De dojo met een oppervlak van 241m2 is voorzien van een ingenieus railsysteem waarmee grote hoeveelheid bokszakken vanuit de toestelberging eenvoudig in de zaal geplaatst kunnen worden. In de toestelberging zijn de bokszakken langs de wand opgeborgen.

BOSAN & USC
Sportcentrum Universum

Wij voeren bij het USC de jaarlijkse veiligheidsinspectie uit. Hierbij gaan onze inspecteurs zeer zorgvuldig te werk conform de Europese normen, wet- en regelgeving en conform de voor het sporttoestel/-installatie geldende normen.

Gelijktijdig voeren wij regulier onderhoud en reparaties uit. Op deze manier kan de tijd zo efficiënt mogelijk worden besteed om lesuitval tot een minimum te beperken. Doordat wij het gehele productieproces in eigen beheer hebben, kunnen wij ook (deel) reparaties uitvoeren.

Onze veiligheidsinspecties gecombineerd met onze unieke productiefaciliteit maakt het mogelijk dat sportmaterialen jarenlang meegaan.

Sportcentra