BOSAN &
SPORTCOMPLEX OUDENAARDE (BE)

In het kader van het ‘Scholen van Morgen’ programma worden in Vlaanderen veel nieuwe scholen gebouwd. Sportcomplex ‘t Groenhof in Oudenaarde is onderdeel van dit project. Met diverse basketbalinstallaties, volleybalinstallaties, klimrekken, klimtouwinstallatie, rekstokinstallatie, zaalhandbaldoelen is het sportcomplex breed inzetbaar, voor onderwijs en voor sportverenigingen. Bosan leverde ook de sportvloer, de scheidingswand, het scorebord en de kleedkamerbanken.

BOSAN &
SPORTCOMPLEX OUDENAARDE (BE)

Lees het volledige artikel (PDF)


Sportcomplex Oudenaarde (BE)

BOSAN &
CALVIJN COLLEGE AMSTERDAM

Met de oplevering eind 2015 van de nieuwbouw van het Calvijn College is stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam een fraaie, uiterst moderne en multifunctionele sporthal rijker, die voldoet aan Olympische normen en breed inzetbaar is.

De hal is te verdelen in 3 aparte zalen, allen voorzien van belijningen voor populaire sporten als volleybal, basketbal, badminton, zaalvoetbal, handbal, hockey en korfbal. Hiermee is de zaal naast bewegingsonderwijs, ook geschikt voor de organisatie van een sportdag of een toernooi. Een deel van de zaal is voorzien van een verrolbare werkbalk aan het plafond.

BOSAN &
CALVIJN COLLEGE AMSTERDAM

Lees het volledige artikel (PDF)


Calvijn Collega Amsterdam

BOSAN &
HET ANKER TE ZWOLLE

De behoefte aan meer capaciteit voor sportlessen van de scholen was voor de Gemeente Zwolle reden om over te gaan tot nieuwbouw van een wijkcentrum met sporthal: Het Anker.

Al in een vroeg stadium waren toekomstige gebruikers betrokken bij de planvorming, om zo tot een zo goed mogelijke invulling van het complex te komen. In opdracht van de Gemeente Zwolle heeft Bosan de aanbestedingsprocedure inzake de sporttechnische inrichting gewonnen.

Het Anker is een levendige, multifunctionele ontmoetingsplek voor cultuur, educatie en sport geworden. Diverse verenigingen en basisscholen maken gebruik van de moderne sporthal.

BOSAN &
HET ANKER TE ZWOLLE

Wij zijn van mening dat de sporthal van en voor iedereen is.
Met een doordachte zaalindeling en het gebruik van multifunctionele sporttoestellen, is het mogelijk dat er meerdere sporten tegelijkertijd beoefent worden.

Wij hebben de sporthal zo ingericht dat alles tegelijkertijd en in verbinding met elkaar gebruikt kan worden. Ideaal voor bijvoorbeeld een bewegingsbaan!

BOSAN &
HET ANKER TE ZWOLLE

Ook het wisselen van activiteiten, bijvoorbeeld voor turnen, is in deze sporthal geen enkel probleem. Dankzij de veelzijdige zaalindeling wordt er tegemoet gekomen aan de interesse van iedereen. Het is zelfs mogelijk om tegelijkertijd individuele sporten als teamsporten uit te oefenen.

BOSAN &
HET ANKER TE ZWOLLE

Sporthal het Anker speelt optimaal in op de wensen van gebruikers. Zo is bijvoorbeeld de volleybalinstallatie zeer eenvoudig te bedienen, ook door kinderen.

De volleybalzuilen zijn voorzien van ingebouwde schuifstukken en spansysteem, welke middels een excentrisch klemsysteem worden geborgd. Het doorbuigen bij het opspannen van het volleybalnet wordt tot een minimum beperkt en vastgedraaide sterknoppen behoren tot het verleden. Deze volleybalzuil stimuleert de zelfredzaamheid van de leerlingen.

Sporthal het Anker is door Bosan functioneel, voor iedereen toegankelijk, afgestemd op de doelgroep, en multifunctioneel ingericht.

BOSAN &
SPORTHAL PARIJSCH TE CULEMBORG

In samenwerking met de gemeente Culemborg is deze sporthal gerealiseerd. De sporthal bestaat uit 4 zaaldelen, waarvan 2 delen permanent als turnhal worden gebruikt door de fusievereniging Sport en Balans Culemborg.

Sport en Balans Culemborg.

TURNHAL

Sport Balans Culemborg heeft de beschikking over een moderne turnhal. Deze turnhal is in 2010 geopend en biedt vele mogelijkheden voor de turners op elk niveau. Er is o.a. een valkuil bij diverse toestellen die uiteraard extra trainingsmogelijkheden biedt.

SPORTHAL

De sporthal biedt vele mogelijkheden voor verenigingen en scholen.

BOSAN & SPORTHAL LAAN VAN SPARTAAN

In de woonwijk Laan van Spartaan in Amsterdam-West is in november 2013 de NOC*NSF-gecertificeerde sporthal voor
(top)sporters, sportverenigingen, regionaal onderwijs en speciaal onderwijs geopend. Functionaliteit en sportplezier stonden op de eerste plaats bij het ontwerp.

Architectenburo DP6 architectuurstudio, Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen en Bosan blikken terug op een geslaagd project.
Wilt u meer weten over deze samenwerking? Upload dan hier het artikel wat in mei 2014 gepubliceerd is in het vakblad Onderwijs & Bouw.

Upload de volledige publicatie.

Bosan &
Laan van Spartaan

NOC&NSF-CERTIFICERING
Er worden ook wedstrijdsporten beoefend daarom voldoet de sportaccommodatie volledig aan de normen van NOC*NSF.
Dit betekent dat de onderste twee meter van alle wanden geen obstakels bevat. De diverse wandinstallaties, zoals het klimrek, de opberging van de klimtouwen en de bedieningspanelen zijn door Bosan vlak weggewerkt.

Bosan &
Laan van Spartaan

VERLAAGDE ELEKTRISCH VERROLBARE WERKBALK
In de sporthal, welke een zaalhoogte heeft van 9 meter, is de elektrisch verrolbare werkbalk verlengd en verlaagd met geïntegreerde hijsunits. Hierdoor kan men op elke plek in de sporthal werken met de gewenste zwaaihoogte van zes meter.

Middels de multifunctionele ophangunits kan een verhoogd of zwaaiend vlak gecreeerd worden. Dit komt de multifuncitonaliteit van de sporthal alleen maar ten goede.
Wilt u meer weten over werkbalken? Klik dan op onderstaande link.

INFO WERKBALKEN

Bosan &
Laan van Spartaan

BASKETBAL PLAFONDINSTALLATIES
Op verzoek van Koen Kerklaan, adviseur van BMC en opdrachtgever namens de gemeente Amsterdam, is de sporthal voorzien van elektrisch bedienbare plafondinstallaties voor basketbal.
De basketbalplafondinstallatie is in een koof in het plafond weggewerkt. Dit is architectonisch mooi en voldoet aan de NOC*NSF-norm. In opbergstand hangt de basketbalring niet binnen de obstakelvrije ruimte boven het speelveld.
De basketbalplafondinstallaties zijn voorzien van een valbeveiliging. De ringhoogte van deze wedstrijdinstallatie is 305cm en kan middels een afstandsbediening traploos versteld worden van 305 tot 260cm. Ook kan de basketbalring op een voorgeprogrammeerde stand ingesteld worden, zodat het controleren van de hoogte niet nodig is.

Bosan &
Laan van Spartaan

KLIMWAND EN TOKKELBAAN
Een aantal sporten is niet meer gebonden aan de natuur en wordt steeds vaker in een sportaccommodatie beoefend. Dankzij de indoor klimwand van negen meter hoog met tokkelbaan kan iedereen kennis maken met de klimsport. De wand is voorzien van diverse klimroutes zodat er voor iedereen een uitdaging is.

Bosan &
Laan van Spartaan

ELEKTRISCH OPHIJSBARE SPIEGELWAND
In de sportzaal hebben wij een grote spiegelwand gerealiseerd zodat er groepslessen op muziek kunnen worden gegeven. De spiegelwand wordt afgeschermd door een elektrisch ophijsbare wand die qua materiaal en kleurstelling volledig aansluit op de rest van de wanden.

Bosan &
Laan van Spartaan

Het draaibare klimrek UpSide Down
Duurzaam 4-vaks klimraam waarin alle functies van meerdere klimramen zijn samengebracht. Het klimrek is in vrijwel elke horizontale en verticale stand te gebruiken. Tevens is het klimrek inzetbaar in een hoek van 90 graden waardoor, afhankelijk van de gekozen opstelling, zowel in lengte- als in breedterichting van de zaal meerdere bewegingssituaties kunnen worden aangeboden. Het klimrek kan zodoende zelfs onderdeel zijn van een bewegingsbaan.Kortom, met dit draaibare elektrische klimrek zijn de mogelijkheden eindeloos:
Up Side Down!

Meer info draaibare klimrek

Bosan &
Sporthal-Oost

Het Ontmoetingshuis is ontworpen door Leijh, Kappelhoff, Seckel, Van den Dobbelsteen Architecten uit Hengelo (Ov).
Het Ontmoetingshuis biedt onderdak aan basisonderwijs, kinderopvang, cultuur en sport. Deze grootschalige multifunctionele accommodatie heeft een bruto vloeroppervlak van circa 6.400m2.
Juni 2013 is Wijnen Bouw Someren gestart met de bouwwerkzaamheden. Oktober 2014 is Het Ontmoetingshuis officieel geopend.

Sporthal-Oost een bovenwijkse sporthal

Centraal in Het Ontmoetingshuis is de sporthal gesitueerd op de eerste verdieping. De sporthal wordt geëxploiteerd door Sportservice Veenendaal. De sporthal is middels scheidingswanden op te delen in drie zaaldelen. "Met Sporthal-Oost is een bovenwijkse voorziening gecreëerd", verteld Frank Hafkamp, directeur van Sportservice Veenendaal. "Met Sporthal-Oost hebben een volwaardige sporthal die voldoet aan alle nieuwe eisen. Bosan heeft meerdere sportaccommodaties voor ons ingericht. De multifunctionele en gebruiksvriendelijke toestellen waren voor ons van doorslaggevend belang om ook deze sporthal door Bosan in te laten richten."

Sporthal-Oost
Elektrische werkbalken

De bouwkundige werkbalken en de zijgeleiding van de elektrisch verrolbare werkbalk zijn in het lamellenplafond weggewerkt. De elektrisch verrolbare werkbalken door ons in de gewenste RAL-kleur gepoedercoat.

In een handomdraai kunnen nieuwe bewegingssituaties worden aangeboden over de gehele lengte en breedte van de zaal. Hierdoor kan de L.O.-docent goed inspelen op de veranderende bewegingscultuur. Dankzij dit elektrisch verrolbare bewegingssysteem kunnen eenvoudig combinaties met andere toestellen gemaakt worden en is het mogelijk om en bewegingsbaan, verhoogd vlak of zwaaiend vlak te creëren. Door gebruik te maken van elektrisch verrolbare werkbalken is de zwaaihoogte verlaagd naar 5.50 meter en kunnen leerlingen en sporters een kick beleven op een verantwoorde en veilige manier.

Meer info verrolbare werkbalk

Sporthal-Oost
UpSide Down

De innovatieve draaibare klimrekken hebben wij voorzien van extreem hoge nisdeuren zodat de klimrekken veilig en obstakelvrij afgeschermd zijn als deze niet gebruikt worden. Hierdoor voldoet de sporthal aan de NOC*NSF-normen.

De klimrekken zijn in vrijwel elke horizontale en verticale stand te gebruiken. Tevens zijn ze inzetbaar in een hoek van 90 graden waardoor, afhankelijk van de gekozen opstelling, zowel in lengte- als in breedterichting van de zaal meerdere bewegingssituaties kunnen worden aangeboden.

Meer info draaibare klimrek

Sporthal-Oost
Basketbalvoorzieningen

In de sporthal zijn veel basketbalvoorzieningen getroffen. Zowel voor recreatief- als wedstrijdniveau.

In verband met de tribunes, die gesitueerd zijn op de 2e verdieping, zijn de basketbalinstallaties zijwaarts zwenkbaar hierdoor houdt men zicht op het speelveld. Middels een ingenieus hoogteverstelsysteem met gasveer is de hoogte van de basketbalring voor iedereen gebruiksvriendelijk en eenvoudig in te stellen van 305 tot 260cm.

Sporthal-Oost
in de pers

Leijh, Kappelhoff, Seckel, Van den Dobbelsteen Architecten uit Hengelo (Ov), Wijnen Bouw uit Someren en Bosan blikken terug op een geslaagd project. Wilt u meer weten over deze samenwerking? Upload dan hier het artikel wat november 2014 gepubliceerd is in het vakblad Onderwijs & Bouw.


Upload de volledige publicatie.

BOSAN &
MONTESSORI COLLEGE TE NIJMEGEN

Wilbert Lamers, L.O.-docent aan het Montessori College vertelt hoe hij dit project ervaren heeft. "Gedurende het project hebben wij een intensieve samenwerking gehad met Bosan. De passie van Bosan hebben wij ervaren in het meedenken, het innovatief inrichten en de creatieve oplossingen. Maar ook nu we de sportzalen in gebruik hebben waardeer ik het directe contact met Bosan en haar probleemoplossende vermogen."

Bekijk de commercial

NIEUWBOUW MONTESSORI COLLEGE

De nieuwbouw aan de Kwakkenbergweg, naar een ontwerp van Ector Hoogstad Architecten, bestaat uit twee fases; de bouw van de MAVO/HAVO/VWO en de VMBO bovenbouw.

Vanwege de vele disciplines die raakvlakken hebben met de sporthalinrichting waren de constructeur, W-installateur, E-installateur, adviseur installaties, adviseur akoestiek en Bosan als sportinrichter al in een vroeg stadium betrokken bij het project. Hierbij diende de inrichtingstekening, met de bijbehorende details, van Bosan als basis.

Wilt u meer weten?
Upload dan hier het artikel wat in oktober 2015 gepubliceerd is in het vakblad Onderwijs & Bouw.

Lees de volledige publicatie

TURNZAAL MONTESSORI COLLEGE

Op initiatief van Wilbert Lamers, docent lichamelijke opvoeding bij het Montessori College en voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding afdeling Rijk van Nijmegen, is dit de eerste turnzaal in Nederland voor het voortgezet onderwijs met een vaste turnopstelling. De turnzaal blijkt in de praktijk zijn vruchten al af te werpen doordat het turnonderwijs op deze school op een kwalitatief hoger niveau is gekomen.

SPORTHAL MONTESSORI COLLEGE

De sporthal, met daarin een multifunctionele zaal en een spelzaal, liggen op de eerste verdieping en vormen een groot deel van het gebouwvolume.

In de multifunctionele zaal ligt de nadruk op buitensporten zodat leerlingen bijvoorbeeld kunnen klimmen en tokkelen.

INNOVATIEF MAATWERK

Bosan heeft een speciaal opbergsysteem ontwikkeld en geproduceerd voor het Montessori College, zodat de bedieningsstokken van de basketbalinstallaties gebruiksvriendelijk en ruimtebesparend op te bergen zijn in het volleybalwandprofiel.

ELEKTRISCH VERROLBARE WERKBALK

Om de multifunctionele sporthal optimaal te benutten is een elektrisch verrolbare werkbalk gerealiseerd. Bosan heeft deze 12 meter lange werkbalk in 4 componenten aangeleverd op de bouw. De VCA-gecertificeerde monteurs van Bosan hebben vervolgens de werkbalk geassembleerd en in de zijgeleiding gehangen.

KLIMWAND VLAK GEMONTEERD

Dankzij de goede integrale afstemming tijdens het ontwerpproces en maatwerk in de detaillering zijn alle sporttoestellen vlak in de wand of in het plafond opgenomen. Ook de klimwand in de multifunctionele zaal is geheel in de wand opgenomen. Bosan heeft de houten constructie van de klimwand in een sparing in de wand gemonteerd zodat de klimwandpanelen vlak met de wand zijn.

Mogen wij ook uw partner zijn?

Benieuwd naar wat wij ook voor uw nieuwbouw- of renovatieproject kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend doordacht advies, afgestemd op uw sportaccommodatie. Wij zijn graag ook uw partner in sportzaalinrichting.


Bel ons op 053 - 57 23 115


Stuur ons een e-mail

BOSAN &
Sportcentrum Ookmeer

In opdracht van de gemeente Amsterdam heeft OeverZaaijer architectuur en stede­­bouw het ontwerp gemaakt, waarna AGS architecten de verdere detailleringen heeft ingevuld. Vervolgens is het complex gebouwd door de combinatie Aannemingsbedrijf K. Dekker en De Geus Bouw. Bosan heeft het complex volledig ingericht met sportinstallaties. In 2011 is het topsportcentrum Ookmeer gerealiseerd.

Het sportcentrum huisvest een sporthal, een indoor atletiekbaan en een turnhal. De faciliteiten zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan de normen voor het beoefenen van topsport. De hoofdhuurder van het complex is de Academie voor Lichamelijke Opvoeding Amsterdam (ALO).

Bosan & Ookmeer
Sporthal

De sporthal (28 x 48 meter en 9 meter hoog) is een multifunctionele zaal geschikt voor volleybal, basketbal, handbal, zaalvoetbal en korfbal. Met een centrecourt voor basketbal en volleybal voldoet de hal aan de wedstrijdeisen voor een interland. Middels een scheidingswand bestaat de mogelijkheid de hal op te delen.

Bosan & Ookmeer
Training- en Topturnhal

Bosan heeft de enorme turnhal van 1650m2 ingericht om onder meer op topniveau te kunnen turnen. In deze turnhal vindt u de eerste hydraulisch verstelbare valkuil van Nederland. Naast de twee vrije oefeningsvloeren beschikt de hal ook over 7 evenwichtsbalken, 4 heren bruggen, een glasfiber tumblingbaan, 4 damesbruggen, 2 sprongbanen met springtoestel, veel trampolinesituaties en vanggordel installaties. Tevens zijn er toestellen aanwezig om het heren- en dames turnen voor verenigingen en scholen optimaal aan te kunnen bieden.

Zowel de ALO als de turnvereniging Turnz maakt gebruik van deze accommodatie, waardoor er sprake is van een zeer hoge en intensieve gebruiksintensiteit.

Bosan & Ookmeer
Indoor Atletiekhal

In een rechthoekige ruimte van 1225m2 is plek voor atletiek. In deze ruimte vindt u de zeslaans 60 meter lange (horde)tartanbaan.

Bosan heeft voor deze hal een unieke trainingssituatie gecreeerd met twee afzonderlijke werp-/vangnetten zodat kogelstoten en discuswerpen ook mogelijk is.

BOSAN & OOKMEER
Sportzaalbeheer

Zowel de ALO als de turnvereniging Turnz maakt gebruik van deze sportaccommodatie, waardoor er sprake is van een zeer hoge en intensieve gebruiksintensiteit.

Middels een all-in servicecontract ontzorgen wij de opdrachtgever ten aanzien van alle reparaties, vervangingen, services en onderhoud voor een vast bedrag per jaar. Hiermee is een optimale kwaliteit gewaarborgd conform de Europese normen, wet- en regelgeving en conform de voor het sporttoestel/-installatie geldende normen.

BOSAN &
HAMALANDHAL TE LICHTENVOORDE

VERBOUW EN NIEUWBOUW
Op de huidige Hamalandlocatie aan de Van der Meer de Walcherenstraat in Lichtenvoorde is door de KlaassenGroep in een design en build opdracht het bestaande sportcomplex flink uitgebreid. Het project omvatte de gedeeltelijke sloop en renovatie van de huidige Hamalandhal en ontwerp en nieuwbouw van een tweede breedtesporthal die tegen de bestaande hal is aangebouwd. De Hamalandhal is gelegen op de kop van een groen parklandschapWEBSITE HAMALANDHAL

BOSAN &
HAMALANDHAL LICHTENVOORDE

Eind 2011 is de uitbreiding van het sportcomplex van start gegaan. Het project omvatte de renovatie van de huidige Hamalandhal en de nieuwbouw van een tweede breedtesporthal. Bosan heeft het sportcomplex ingericht. Tegenwoordig voert Bosan ook het onderhoud en de veiligheidsinspecties uit bij de Hamalandhal.

BOSAN &
HAMALANDHAL TE LICHTENVOORDE

ZWAAIPUNTVERLAGER
Projectspecifiek op maat gemaakte verlagingingsconstructie waarmee het zwaaipunt van de 5 ringenstellen naar de optimale hoogte kan worden gebracht. Het uiterst stabiele triangelframe is volledig tegen of in de plafondconstructie opgeborgen en zakt elektrisch tot de juiste hoogte. Aan de onderzijde van het triangelframe bevinden zich de geïntegreerde ringenunits. De zwaaipuntverlager is door ons volledig elektrisch afgemonteerd waardoor er van bouwwege slechts nog voor de voeding gezorgd hoefde te worden.


Vraag een offerte aan

BOSAN &
HAMALANDHAL TE LICHTENVOORDE

ELEKTRISCH VERROLBARE WERKBALK
Dankzij onze multifunctionele en universeel inzetbare werkbalken kunnen er in een handomdraai nieuwe bewegingssituaties worden aangeboden over de gehele lengte en breedte van de zaal. De diverse hijsunits zijn geïntegreerd in de werkbalk en zijn elk afzonderlijk met een afstandsbediening te bedienen.

De werkbalk is geleverd met duurzame elektromotoren die zijn voorzien van een remsysteem. Hierdoor kan de balk traploos worden versteld en zeer nauwkeurig op elke gewenste positie geblokkeerd worden.

MEER INFO WERKBALKEN

BOSAN &
HAMALANDHAL TE LICHTENVOORDE

BASKETBALINSTALLATIES OP MAAT GEMAAKT
In verband met de tribune heeft Bosan specifiek voor dit project de basketbalinstallaties zo ontworpen en gefabriceerd dat deze zijwaarts zwenkbare baskets ook in hoogte verstelbaar zijn. Kortom, een echte aanwinst voor deze locatie!

Heeft u ook een project waar maatwerk gewenst is? Neem dan contact met ons op.

Bel ons op 053 - 57 23 115

BOSAN &
HAMALANDHAL TE LICHTENVOORDE

RUIMTEBESPARENDE REKSTOKZUILEN
Materialen die niet noodzakelijk in de toestelberging behoren, hebben wij 'opgeborgen' in de sportzaal. Zo zijn bijvoorbeeld de rekstokzuilen in de grond geplaatst. Hierdoor hoeven ze niet verplaatst te worden (gebruiksgemak) en nemen ze geen ruimte in de toestelberging.

Benieuwd naar wat wij voor uw project kunnen betekenen?

Bel ons op 053 - 57 23 115


Stuur ons een e-mail

Sportzalen