Bosan &
Brede School Kwintijn

In opdracht van de gemeente Raalte heeft Bosan de sportzaal voor Brede School Kwintijn gerealiseerd.
Deze wordt gebruikt door diverse scholen en sportverenigingen. Wij waren al in een vroeg stadium betrokken bij de ontwerp- en bouwfase. Hierdoor kon er in nauw overleg de hoofdaannemer gekeken worden naar een goede inpassing van de sporttoestellen in de sportzaal.

De sportzaal bestaat uit een dubbele gymzaal die middels een scheidingswand in tweeën kan worden gesplitst. In verband met competitieve balsporten is er een vrije hoogte van 7 meter en is de onderste twee meter van alle wanden obstakelvrij gemaakt. De diverse wandinstallaties zijn daarom vlak in de wand weggewerkt.

Draaibaar Klimrek
UpSide Down

Door middel van een elektromotor met mechanische en thermische beveiliging is dit klimrek traploos verstelbaar en in elke horizontale en verticale stand te gebruiken. Zo kunnen er zowel in de lengte- als in de breedterichting van de zaal meerdere bewegingssituaties aangeboden worden.

Op de foto ziet u dat er met behulp van het klimrek een schuin vlak is gemaakt voor het trampoline springen. Op deze manier kan de L.O-docent de kinderen makkelijk de verschillende saltovormen aanleren. Kortom, met dit draaibare elektrische klimrek zijn de mogelijkheden eindeloos:
Up Side Down!

Meer info draaibare klimrek

Zwaaiend vlak

Iedereen, zowel jong als oud, vindt schommelen en zwaaien leuk. Hierbij wordt al snel gedacht aan de ringen en de touwen. Maar er is meer mogelijk. Met slechts twee Bosan multifunctionele hijsunits kan er al een bewegingsbaan, verhoogd vlak of een zwaaiend vlak gecreëerd worden.

DETAILS ZWAAIEND VLAK

Verrolbare basketbaltoren

Deze basketbaltoren is door iedereen, zowel groot als klein, eenvoudig en licht bedienbaar is. Hierdoor is deze basketbaltoren uitermate geschikt voor schoolgebruik.

De basketbaltoren beschikt over een ingenieus achterwaarts te kantelen mechanisme. Hierdoor is de doorrijhoogte gering en is hij zeer compact in opbergstand. Dankzij het verrolsysteem is de basketbaltoren zeer eenvoudig te verplaatsen. De ringhoogte is middels het gasverensysteem traploos instelbaar van 200 - 305 cm.
Dankzij het zware basisframe is deze basketbaltoren uitermate stabiel. Bovendien voorkomen de vloerstempels dat hij gaat rollen tijdens het spel.

MEER DETAILS EN PRIJS

Sportzalen