BOSAN &
MFA MARIËNHOEVE

In opdracht van Stichting Wijksport hebben wij de sporttechnische inrichting van de multifunctionele sportaccommodatie gerealiseerd, met daarin een sporthal (volgens NOC*NSF-richtlijnen), een multifunctionele gymzaal en een gecertificeerde 3 sterren turnhal.

BOSAN &
MFA MARIËNHOEVE

NIEUWBOUW 3 STERREN TURNHAL
Met een vloeroppervlakte van ruim 900m2 en een zeer effectieve indeling is deze 3 sterren turnhal geschikt voor alle vormen van gymnastiek: van turnen en springen tot acrobatiek.
Er is gekozen voor een opstelling met vaste toestelsituaties en daarnaast een vrije zone.

BOSAN & IISPA

De gemeente Almelo heeft in samenwerking met architecten Koppert & Koenis uit IJsselstein en bouwcombinatie Löwik/Hegeman uit Almelo dit topsportcentrum voor Twente gebouwd. Het Internationaal Indoor Sportcentrum Almelo (IISPA) is volledig door Bosan ingericht.

Als integraal denkende adviseur waren wij aanwezig bij bouwvergaderingen en hebben wij het traject van A tot Z begeleid.. Naast de gebruikelijke planindeling hebben wij ook de vloerentekening met ankerplan gemaakt. Voor de plafondinstallaties hebben wij het hulpstaal uitgewerkt en geleverd. In een heel vroeg stadium zijn hiervoor in de ruwbouw de bevestigingsmaterialen in de kanaalplaat aangebracht. Hierdoor was er geen bouwkundig hulpstaal nodig en hoefde de aannemer geen voorzieningen te treffen.

BOSAN & IISPA
FAG Turnhal

Een turnhal van 578m2 ten behoeve van de plaatselijke en regionale turnverenigingen. Deze hal bezit vaste toestellen en is specifiek voor de turnsport ingericht. Zo beschikt deze turnhal over een valkuil voor een sprongbaan, airtrack, tumblingbaan, trampoline en dubbel trampoline, rekstok, ringen en een damesbrug. Verder heeft de hal een vrije oefeningsvloer, 3 evenwichtsbalken en de overige wedstrijdonderdelen voor het dames- en herenturnen.

Ga naar IIspa FAG Turnhal.

BOSAN & IISPA
Topturnhal TON

Deze topturnhal van 1.105m2 heeft een dubbele toestel opstelling. In de hal vindt u 6 damesbruggen, 7 evenwichtsbalken, een vrije oefeningsvloer, een tumble track met open landingskuil en een tumbling en 2 sprongbanen op een gesloten landingskuil, veel trampolinesituaties voor gesloten landingskuilen en diverse saltogordel installaties. Mede dankzij de hoogstaande technische ontwikkelingen en de kwaliteit die Bosan levert heeft Wyomi Masela van TON zich weten te plaatsen als deelneemster van de Olympische Spelen 2012 in Londen.

Ga naar Topturnhal TON.

BOSAN & IISPA
Breedesporthal

Deze breedtesporthal bestaat uit 3 zaaldelen en heeft een oppervlak van 1.347m2. Deze hal wordt gebruikt door de sportverenigingen en het bewegingsonderwijs. In samenwerking met de aannemer hebben wij de sporttechnische voorzieningen zo in de bouwkundige situatie gepositioneerd dat deze weggewerkt zijn in de voorzetwanden. Deze styling is ook doorgezet in de deuren van het klimrek en in de nisdeuren. Al met al een architectonisch en esthetisch prachtig geheel.

Video Klimrek Up Side Down bij IIspa

BOSAN & IISPA
Topsporthal

Deze topsporthal is 9 meter hoog en heeft een oppervlak van 1.480m2 en is geschikt voor volleybal, basketbal, handbal en judo. In deze hal worden topwedstrijden, toernooien en kampioenschappen gespeeld. Dankzij meerdere mobiele uitschuifbare tribunes kunnen er 1.500 mensen kijken naar de wedstrijden. Wij hebben de sportinstallaties zo gepositioneerd dat er meerdere toernooien tegelijkertijd gespeeld kunnen worden.

BOSAN & IISPA
Sportzaalbeheer

Wij voeren bij de IISPA de jaarlijkse veiligheidsinspectie uit. Hierbij gaan onze inspecteurs zeer zorgvuldig te werk conform de Europese normen, wet- en regelgeving en conform de voor het sporttoestel/-installatie geldende normen.

Gelijktijdig voeren wij regulier onderhoud en reparaties uit. Op deze manier kan de tijd zo efficiënt mogelijk worden besteed om lesuitval tot een minimum te beperken. Doordat wij het gehele productieproces in eigen beheer hebben, kunnen wij ook (deel) reparaties uitvoeren.

Onze veiligheidsinspecties gecombineerd met onze unieke productiefaciliteit maakt het mogelijk dat sportmaterialen jarenlang meegaan.

BOSAN &
SPORTHAL PARIJSCH TE CULEMBORG

In samenwerking met de gemeente Culemborg is deze sporthal gerealiseerd. De sporthal bestaat uit 4 zaaldelen, waarvan 2 delen permanent als turnhal worden gebruikt door de fusievereniging Sport en Balans Culemborg.

Sport en Balans Culemborg.

TURNHAL

Sport Balans Culemborg heeft de beschikking over een moderne turnhal. Deze turnhal is in 2010 geopend en biedt vele mogelijkheden voor de turners op elk niveau. Er is o.a. een valkuil bij diverse toestellen die uiteraard extra trainingsmogelijkheden biedt.

SPORTHAL

De sporthal biedt vele mogelijkheden voor verenigingen en scholen.

BOSAN &
Sportcentrum Ookmeer

In opdracht van de gemeente Amsterdam heeft OeverZaaijer architectuur en stede­­bouw het ontwerp gemaakt, waarna AGS architecten de verdere detailleringen heeft ingevuld. Vervolgens is het complex gebouwd door de combinatie Aannemingsbedrijf K. Dekker en De Geus Bouw. Bosan heeft het complex volledig ingericht met sportinstallaties. In 2011 is het topsportcentrum Ookmeer gerealiseerd.

Het sportcentrum huisvest een sporthal, een indoor atletiekbaan en een turnhal. De faciliteiten zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan de normen voor het beoefenen van topsport. De hoofdhuurder van het complex is de Academie voor Lichamelijke Opvoeding Amsterdam (ALO).

Bosan & Ookmeer
Sporthal

De sporthal (28 x 48 meter en 9 meter hoog) is een multifunctionele zaal geschikt voor volleybal, basketbal, handbal, zaalvoetbal en korfbal. Met een centrecourt voor basketbal en volleybal voldoet de hal aan de wedstrijdeisen voor een interland. Middels een scheidingswand bestaat de mogelijkheid de hal op te delen.

Bosan & Ookmeer
Training- en Topturnhal

Bosan heeft de enorme turnhal van 1650m2 ingericht om onder meer op topniveau te kunnen turnen. In deze turnhal vindt u de eerste hydraulisch verstelbare valkuil van Nederland. Naast de twee vrije oefeningsvloeren beschikt de hal ook over 7 evenwichtsbalken, 4 heren bruggen, een glasfiber tumblingbaan, 4 damesbruggen, 2 sprongbanen met springtoestel, veel trampolinesituaties en vanggordel installaties. Tevens zijn er toestellen aanwezig om het heren- en dames turnen voor verenigingen en scholen optimaal aan te kunnen bieden.

Zowel de ALO als de turnvereniging Turnz maakt gebruik van deze accommodatie, waardoor er sprake is van een zeer hoge en intensieve gebruiksintensiteit.

Bosan & Ookmeer
Indoor Atletiekhal

In een rechthoekige ruimte van 1225m2 is plek voor atletiek. In deze ruimte vindt u de zeslaans 60 meter lange (horde)tartanbaan.

Bosan heeft voor deze hal een unieke trainingssituatie gecreeerd met twee afzonderlijke werp-/vangnetten zodat kogelstoten en discuswerpen ook mogelijk is.

BOSAN & OOKMEER
Sportzaalbeheer

Zowel de ALO als de turnvereniging Turnz maakt gebruik van deze sportaccommodatie, waardoor er sprake is van een zeer hoge en intensieve gebruiksintensiteit.

Middels een all-in servicecontract ontzorgen wij de opdrachtgever ten aanzien van alle reparaties, vervangingen, services en onderhoud voor een vast bedrag per jaar. Hiermee is een optimale kwaliteit gewaarborgd conform de Europese normen, wet- en regelgeving en conform de voor het sporttoestel/-installatie geldende normen.

Turnhallen