Bosan en Inghelosenberghe, St. Jansteen


11.07.2018

“Een multifunctionele zaal voor alle doelgroepen”

Bij brede school Inghelosenberghe in het Zeeuwse St. Jansteen

 

“We hebben hier te maken met een gymzaal bij een brede school met veel verschillende gebruikersgroepen. Gebruiksvriendelijkheid en de multifunctionele toepasbaarheid van de sportinventaris was daarom een belangrijk item.” Liesbeth Bevers is als lo-docent verbonden aan de stichting ‘Hulst voor elkaar’. Deze stichting heeft in 2016 de opdracht gegeven voor de nieuwbouw van de Brede basisschool in het grensdorp St. Jansteen, in de Zeeuwse gemeente Hulst.

Veel verschillende doelgroepen

“De oude basisschool en gymzaal dateert van vlak na de oorlog en had zijn beste tijd gehad. Toen we binnen de stichting ‘Hulst voor elkaar’ op opdracht hadden aanvaard om de geplande nieuwbouw voor te bereiden, hebben we ons voor de nieuwe gymzaal goed georiënteerd. Samen met de gemeente is een programma van eisen opgesteld, waarna we met enkele mogelijke leveranciers hebben gesproken over de inrichting en hun ideeën. Waarbij we de toekomstige gebruikers; peuters, kleuters en oudere leerlingen van de basisschool, sportverenigingen en de inwoners van de gemeente voortdurend in ons achterhoofd hadden. Multifunctioneel en gebruiksvriendelijk stonden hoog op de prioriteitenlijst.”

Draaibaar klimrek in Hulst

“Op basis van onze eerdere ervaringen met Bosan in Terneuzen en bij de praktijkschool in Hulst - waar de gebruikers nog steeds erg enthousiast zijn over het draaibare klimrek dat daar geplaatst is - zijn we uitgekomen bij Bosan. De laagdrempelige samenwerking en het meedenken, om uiteindelijk te komen tot een optimale zaalindeling, heeft de juistheid van onze keuze bevestigd. Inmiddels is de zaal alweer vanaf eind mei in gebruik en ik proef bij mijn collega lo-docenten en de gebruikers veel enthousiasme over de inrichting en de aanwezige sporttoestellen en -installaties.”

Direct samen aan tafel, al vanaf de tekenfase

Vanuit Bosan was Kenny Stedehouder als adviseur van begin tot eind bij dit project betrokken: “De hernieuwde kennismaking met Zeeland is mij goed bevallen, zowel de samenwerking met de opdrachtgever als met de bouwpartners. Omdat we vanaf het prilste begin bij elkaar aan tafel zaten, hebben we samen met de aannemer en de architect ideeën en bouwtekeningen kunnen uitwisselen. Dit werkt zeer efficiënt, vergroot het wederzijdse begrip en het voorkomt vervelende verrassingen in de uitvoeringsfase. En dat heeft hier goed gewerkt. Zo kon bij de bouw direct rekening worden gehouden met wensen ten aanzien van de positie voor de draagconstructies voor ringen en touwen. Voor ons is dit een optimale manier van samenwerken.”