Bosan en Tabor College Werenfridus, Hoorn


15.06.2018

“Wij hebben nu de mooiste gymzalen van Noord-Holland"

Sporthuis met nieuwe gymzalen voor Tabor College Werenfridus in Hoorn

 

“Donderdag 31 mei jl. is alles opgeleverd en op maandag 4 juni konden we al gebruik maken van onze fraaie nieuwe gymzalen.” We spreken met een enthousiaste Henk Jan Blom, lo-docent aan het Tabor College Werenfridus in Hoorn. Deze school (HAVO/VWO, 1.450 leerlingen) beschikt na de nieuwbouw over een heus ‘Sporthuis’, met 4 gymzalen, ingericht met moderne, gebruiksvriendelijke en multifunctionele sportinstallaties en -toestellen van Bosan.

Apetrots

Henk Jan: “Toen eenmaal duidelijk was dat de oude gymzalen gesloopt gingen worden en plaats zouden maken voor nieuwbouw hebben wij als LO-sectie onze wensen en eisen op tafel gelegd en ons zorgvuldig georiënteerd ten aanzien van de inrichting van deze nieuwe gymzalen. We hebben gelukkig een schoolleiding die erg sport minded is en ons alle ruimte gaf om dit serieus aan te pakken. Zo hebben we naast enkele referentieprojecten in Rotterdam, met de volledige 7 koppige LO-sectie de ALO in Amsterdam bezocht. Een project dat ook door Bosan is ingericht. Hierna was de keuze om dit nieuwbouwproject met Bosan uit te voeren snel gemaakt en achteraf gezien was dat ook de juiste keuze. Hun adviezen waren helder en goed en de projectbegeleiding was adequaat. Zonder complicaties en in een uiterst plezierige sfeer hebben we de 4 gymzalen gekregen die we graag wilden hebben. Onder andere met de elektrisch bedienbare wandtrampoline en de elektrisch verrolbare werkbalken met de hijsunits. Het feit dat we de werkbalken, hijsunits en basketbalinstallaties via een smartphone met een speciale app kunnen bedienen, maakt het allemaal extra bijzonder. De kleurrijke zalen, de moderne inrichting, de soundwalls; ik ben er apetrots op.”

Nieuwe dimensie in bewegingsonderwijs

Tabor College Werenfridus zegt een school te zijn voor leerlingen met ambitie. Bij zo’n belofte horen natuurlijk ook voorwaarden. Een belangrijke voorwaarde is een schoolgebouw met faciliteiten, die passen bij deze ambitie. Met de vernieuwde school en de nieuwe gymzalen zijn deze voorwaarden goed ingevuld. Henk Jan: “In deze nieuwe gymzalen met een multifunctioneel sportinventaris krijgt bewegingsonderwijs een nieuwe dimensie. Het plezier neemt toe voor docenten en leerlingen, want de mogelijkheden worden vergroot doordat de toestellen multifunctioneel te gebruiken zijn en daardoor veel breder en efficiënter kunnen worden ingezet. De bediening via de smartphone levert ook nog eens tijdwinst op tijdens gymlessen. Winst voor iedereen dus. Hoewel wij letterlijk en figuurlijk een beetje gekleurd zijn, denk ik dat wij momenteel over de mooiste gymzalen van Noord-Holland beschikken.”