Akoestiek meten

 

Akoestische meting als onderdeel van de veiligheidsinspectie (QuickScan)

Goede akoestiek voorkomt gehoorschade en vergroot het werkplezier van gymdocenten. Als onderdeel van de geplande veiligheidsinspectie, meten wij kosteloos de akoestiek in uw sport- of gymzaal via een QuickScan. Hiervoor wordt een geluidsbron in het midden van de zaal geplaatst, die gedurende 10 seconden een geluid produceert van ca. 95 dB. We meten vervolgens de nagalmtijd; de tijd die het duurt voordat het geluid met 60 dB is afgenomen. De KVLO kent richtlijnen t.a.v. deze nagalmtijd om te kunnen spreken van een akoestisch goede zaal. De nagalmtijd wordt gemeten in verschillende frequentiebanden. Bij uw inspectierapport, ontvangt u een rapportage van de QuickScan, waarin we de resultaten toetsen aan de genoemde KVLO richtlijnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Akoestische meting gym- of sportzaal (QuickScan)

Goede akoestiek voorkomt gehoorschade en vergroot het werkplezier van gymdocenten. Om deze akoestiek sport- of gymzaal te meten en te beoordelen hebben wij de akoestische QuickScan ontwikkeld. Hiervoor wordt een geluidsbron in het midden van de zaal geplaatst, die gedurende 10 seconden een geluid produceert van ca. 95 dB. We meten vervolgens de nagalmtijd; de tijd die het duurt voordat het geluid met 60 dB is afgenomen. De KVLO kent richtlijnen t.a.v. deze nagalmtijd om te kunnen spreken van een akoestisch goede zaal. De nagalmtijd wordt gemeten in verschillende frequentiebanden. Na afloop ontvangt u een rapportage van de QuickScan, waarin we de resultaten toetsen aan de genoemde KVLO richtlijnen. Het uitvoeren van de QuickScan duurt ca. 30 minuten.

 

Akoestische meting gym- of sportzaal (Nagalmtijd)

Goede akoestiek voorkomt gehoorschade en vergroot het werkplezier van gymdocenten. Om deze akoestiek in uw sport- of gymzaal te beoordelen is er een richtlijn vanuit de KVLO opgesteld, die bestaat uit verschillende meetmomenten, afhankelijk van de afmeting van de zaal. Hiervoor wordt een geluidsbron op 4 verschillende plaatsen in de zaal geplaatst, die gedurende 10 seconden een geluid produceert van ca. 95 dB. We meten vervolgens de nagalmtijd; de tijd die het duurt voordat het geluid met 60 dB afgenomen is. De KVLO kent richtlijnen t.a.v. deze nagalmtijd om te kunnen spreken van een akoestisch goede zaal. De nagalmtijd wordt gemeten in verschillende frequentiebanden. Na afloop ontvangt u een uitgebreide rapportage, waarin we de resultaten van alle metingen worden getoetst aan de genoemde KVLO richtlijnen. Het uitvoeren van de complete akoestische meting duurt ca. 90 minuten.

Geen producten gevonden voor deze selectie.