De BLOC test

 

Onderzoek toont aan dat de motorische vaardigheden van kinderen de afgelopen jaren aanmerkelijk slechter zijn geworden. Om deze motorische vaardigheden te kunnen testen, hebben Embedded Fitness, HAN SENECA en Bosan Sportinstallaties samen nieuwe duurzame materialen voor de BLOC Test (Balans, Locomotor, Object Controle) ontwikkeld. Hiermee ontstaat een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd testmodel om volgens de nieuwste inzichten motorische vaardigheden van kinderen te meten, te monitoren en te vergelijken. De BLOC Test is inmiddels onderwerp geweest voor verschillende wetenschappelijke publicaties.

 

Beter inzicht in motorische

vaardigheden van kinderen

 

Het BLOC test pakket

Het BLOC test pakket bestaat uit materialen voor vier bewegingsoefeningen: zijwaarts op- en neer springen, zijwaarts verplaatsen, achterwaarts balanceren en oog-hand coördinatie. Inclusief een handige opbergtas. Het resultaat van de BLOC test is betrouwbare en gevalideerde data, die vergelijking van individuele scores ten opzichte van grote groepen mogelijk maakt. Hierop kunnen gericht activiteiten, interventies en gymlessen worden ontwikkeld, die aansluiten op behoeften en achterstanden.

zijwaarts op en neer springen

bekijk hier de video

zijwaarts verplaatsen

bekijk hier de video

achterwaarts balanceren

bekijk hier de video

  oog-hand coördinatie

bekijk hier de video

  

Wilt u de BLOC test ook gaan gebruiken?

Het complete BLOC testpakket, inclusief opbergtas, kost € 1.085,- (excl btw) en kunt u eenvoudig bestellen via deze website. 

 

Training 'BEWEGEN KUN JE LEREN' 

Naast de BLOC test verzorgt de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een training 'BEWEGEN KUN JE LEREN'. Deze training is bedoeld voor docenten Lichamelijke Opvoeding (ALO) en voor groepsleerkrachten met een bevoegdheid (in bezit van Leergang Vakbekwaamheid Bewegingsonderwijs via de Pabo). De kosten voor deze online training bedragen € 279,00 p.p. Bij aanschaf van een BLOC testpakket ontvangt u korting op deze training voor maximaal 3 deelnemers. U betaalt dan slechts € 199,00 per deelnemer. Download hier uw voucher.

 

De BLOC test is een initiatief van

 

Wetenschappelijk onderbouwd

Er zijn de laatste jaren meerdere wetenschappelijke publicaties verschenen over de BLOC test (in de literatuur KTK3+ test genoemd). De oorspronkelijke test is in 1974 in Duitsland ontwikkeld door Kiphard en Schilling. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft samen met de Universiteit Gent en het UMCG de test doorontwikkeld voor toepassing in de praktijk. Dit heeft geleid tot een validatie artikel in Frontiers in 2018, klik hier voor het artikel. Deze studie laat onder ander zien dat de test geschikt is voor zowel de kinderen met minder goed ontwikkelde motorische vaardigheden als die kinderen die excellente scores behalen. De drie kennisinstellingen hebben ook aangetoond dat de het sportief leervermogen van kinderen samenhangt met de ontwikkeling van de grof motorische vaardigheden zoals gemeten met de BLOC test, zie de publicatie in Human Movement Sciences. Andere wetenschappers hebben laten zien dat de score op de BLOC test een goede voorspeller is voor toekomstig sportsucces. Daarmee laten O’Brien-Smith zien dat de test ook van waarde is voor het voorspellen van toekomstig sportsucces en relevantie heeft voor de georganiseerde sport.

 

Komend jaar worden meerdere publicaties verwacht worden. Collega’s van de Universiteit Gent tonen de verdere validatie van de BLOC test voor 6 tot 19 jarigen aan. De publicatie volgt binnenkort. Met de Universiteit van Münster werken we aan een artikel over individuele ontwikkeling van motorische vaardigheden zoals gemeten met de BLOC test van 6-12 jarige kinderen. Ten slotte verwachten we op korte termijn een publicatie over een vergelijking tussen de BLOC test en de MQ schooltest met betrekking tot de classificatie van kinderen naar niveaus.

 

BLOC test in het kort:

  • Licht, duurzaam, praktisch en multifunctioneel voor jarenlang gebruiksgemak
  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Geleverd inclusief duurzame opbergtas van gerecycelde turnmatten
  • Korting op training BEWEGEN KUN JE LEREN
  • Tijdelijk geleverd inclusief twee gratis staptegels, voor een tegelpakket (4) dat ook kan worden gebruikt voor sport en spel  in de gymles (bijvoorbeeld indoor honk- en softbal)
  • Bestel hier

Referenties en links

  • Introductievideo(’s) (info volgt)
  • Gebruikers over de BLOC test (info volgt)
  • KVLO over de BLOC test (info volgt)

 

Ontvang tijdelijk twee extra staptegels gratis

Bestel nu de BLOC test en ontvang tijdelijk 2 extra staptegels. Hiermee ontstaat een speltegelpakket om te gebruiken voor extra sport- en spelmogelijkheden, zoals indoor honk- of softbal.

 

Meer weten?

Wouter Hebbink van Hogeschool Arnhem en Nijmegen vertelt u er alles over de toepassing van de BLOC test. Bel hem op 06 29819346 of laat een vraag of opmerking achter en u ontvangt dan zo spoedig mogelijk.

 

Neem contact met ons op
Laat een vraag of opmerking achter en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op terugkomen.