Duurzaamheid

Duurzame relaties

Bosan investeert graag in relaties, samenwerking en samen presteren. Wij weten wat er leeft in de wereld van sport en beweging. Hierdoor kunnen wij snel schakelen en reageren op ontwikkelingen. En creëren wij producten en diensten van hoog niveau.

Duurzame productiemethoden

Met slimme ontwerpen en efficiënte productiemethoden besparen we grondstoffen en energie. Wij stimuleren hergebruik van onze toestellen om de levensduur te verlengen en om voor opdrachtgevers kosten te besparen. Doordat wij zelf transporteren, worden ritten zo efficiënt mogelijk gepland en kunnen wij ook het gebruik van verpakkingsmateriaal tot het minimum beperken. En als toestellen afgeschreven zijn, renoveren wij ze kosteloos voor een tweede leven bij projecten in de Derde Wereld. Met deze maatregelen streven wij er naar om onze CO2-voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden. Wij beschikken over het ISO 14001 certificaat.

Duurzaam werkgeverschap

Bosan neemt niet alleen verantwoordelijkheid voor de samenleving op het gebied van milieu. Ook op sociaal terrein nemen we onze verantwoordelijkheid. We bieden kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de afgelopen jaren hebben we meerdere werklozen en WIA- en WAJONG-uitkeringsgerechtigden in dienst genomen. We werken bovendien nauw samen met een sociaal werkvoorzieningsbedrijf in de regio. Tot slot kunnen we projectteams die op locatie werkzaam zijn, bemannen met mensen uit die betreffende regio met een afstand tot de arbeidsmarkt.